BOM "Around Town" by Hatched and Patched

Dit is een blok-van-de-maand programma van 5 maanden met als thema thuis en alles eromheen., Volledig met de hand gemaakt, met een mix van stitchery en English Paper Piecing met slechts een klein beetje appliqué.

Around Town is slechts een kleine quilt (81 x 91 cm) maar er kunnen altijd randen worden toegevoegd en worden gebruikt als middenstuk voor een quilt, of gewoon laten zoals het is voor een klein kleedje voor op de bank, aan de muur of als wandkleed.

Het patroon, samen met 16 prachtige voorbedrukte borduurpatronen , borduurgaren,  papieren hexagons en alle benodigde stoffen zijn straks bij de totale prijs inbegrepen.

Als je liever alles vooraf  hebt en je eigen weg gaat en je eigen stoffen wilt gebruiken, bieden we ook alleen het patroon aan voor €€20,50 , en/of de set van 16 voorbedrukte borduurpatronen voor € 29.50.

 

Wanneer: Vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur

Datum:   13 mei / 17 juni / 15 juli

Kosten:   € 22.50 per maand

Lesgevende: Stien

Opgeven klik hier

stofkeuze Around Town.jpg
AroundTown_1024x1024.webp

Quilt "Orange Blossom" by Bethany Miller

Een quiltontwerp met Orange Peel blokken. De snelste en makkelijkste manier om deze blokken te maken ooit. Geen ronde vormen die je moet spelden, of iets met de hand stikken. Er wordt gebruikt gemaakt van Freezer paper. Deze methode garandeert accuraat aan elkaar stikken zonder dat je heel erg nauwkeurig je stoffen moet snijden.

Dus een hele nieuwe manier van Orange Peel blokken maken.

Let op: Op de naaimachine!!!!

Wil je deze methode ook leren, dat kan in één workshop dag.  We bieden je het patroon , een bijbehorend stencil en 1 meter Freezer paper.

Stoffen kun je zelf uit je voorraad meenemen of kiezen bij ons in de winkel.

Wanneer: Vrijdag 27 mei van 10.00 tot 15.30 uur.

Kosten: € 54,00

Lesgevende: Willeke

Opgeven klik hier

orange blossom.webp

Doos Emma met gevouwen ster.

Als je naar de gevouwen ster kijkt, zul je merken dat die uit driehoeken bestaat. Ze zijn zo opgesteld dat ze de illusie van een in elkaar gezette ster geven. De vier lagen geven de ster diepte en textuur. De driehoeken zijn laag voor laag gerangschikt, beginnend met het midden van de ster.

Wil je leren hoe je zo’n prachtige ster maakt en deze “verwerkt in een kartonnage doos dan bieden wij je deze mogelijkheid in een workshop van 1 ½ dag.

De eerste les is een halve dag om de gevouwen ster op de naaimachine te maken.

De tweede hele lesdag gebruiken we om de kartonnage doos met op de deksel de ster te maken

We bieden je een Kartonnen materiaalpakket van de doos Emma, en een interfacing template (patroon op vlieseline) voor de ster. Je moet zelf voor de stoffen zorgen, meenemen uit je eigen voorraad of uit de winkel.

 

Wanneer: Donderdag 5 mei van 10.00 toto 12.30 uur.

              Donderdag 25 mei van 10.00 tot 15.30 uur

Kosten: € 60,00

Lesgevende: Willeke

Opgeven klik hier

Doos emma.jpg
Folded Star Squared.webp

Wollen Quilt met borduurtechnieken “Toned down” by Sue Spargo

Deze mooie wollen lap wordt versiert met wollen cirkels en op deze cirkels worden met een keuze uit heel veel verschillende borduursteken prachtige werkstukjes gemaakt.

Het patroon van Sue Spargo is ontstaan tijdens de lockdowns in de Corona tijd. Ze kon geen lessen meer geven en verlangde naar de bevrediging die het haar geeft om mensen uit te dagen en wat te leren. Haar oplossing was een project dat je op de hand kon maken in de veiligheid van je eigen huis. Elke dag zette zij een cirkel op Instagram met de suggesties voor de gebruikte steken uit haar stekenboek “Creative Stitching”. Het project op Instagram bestaat inmiddels al lang niet meer en daarom heeft ze het nu als patroon uitgegeven.

 

Wanneer: Vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur

Datum: 20 mei / 10 juni / 24 juni / 8 juli

Kosten: € 85,00 inclusief Patroon, wollen ondergrond lap, wollen lapjes voor de cirkeltjes

                         4 speciale naalden.  Het boekje Creative Stitching is aan te bevelen.

Lesgevende: Willeke

Opgeven klik hier

toned down.webp
creative stitching.webp

Cursus “Huisje bouwen” uit het boek “Petites Maisons Quiltées"by Reiko Kato

Een doosje maken van stof in de vorm van een huisje waarvan het dak van het huisje de deksel vormt. Erg mooi van Japanse stoffen, maar ook leuk met de gewone quiltstoffen.

We gaan stap voor stap het huisje opbouwen en het borduurwerk erop maken. Je kunt kiezen uit 2 modellen.

We gaan dit huisje maken in een cursus van 2 dagen. Met wat huiswerk.

We bieden je het patroon van het huisje en de mogelijkheid om een door ons gekozen Japans stofsetje te kopen. Maar ook hierbij kun je weer je eigen stofkeuze uit eigen voorraad halen of bij ons in de winkel.

Wanneer: Woensdag 10.00 tot 15.30 uur.

Datum : 18 mei en 15 juni

Kosten: € 37,50 incl. patroon en € 47,50 incl. Japans stof pakketje

Lesgevende : Stien.

Opgeven klik hier

rond huisje dicht.jpg
rond huisje.jpg
vierkant huisje.jpg
vierkant huisje open.jpg

Workshop van 1 ½ dag  “Little Poppins Bag” by Aunties Two

Een handige vrolijk tas ( in 2 maten) die door het gebruik van Soft & Stable mooi stevig rechtop kan blijven staan en niet door het vele gebruiken zal inzakken.

Je kunt kiezen uit 2 maten. De tas is voorzien van een rits en 2 ijzeren buigbare  baleinen die de bovenkant mooi in model houden. De binnenkant van de tas is voorzien van handige extra vakken.

De eerste les is een halve dag en gaan we de stoffen en de Soft & Stable op maat snijden en dit geheel doorquilten om er tijdens de 2e hele lesdag een tas van te maken.

We werken op de naaimachine.

Wij bieden je het patroon , de rits en baleinen en Soft & Stable. Je kunt ook hierbij weer je eigen stoffen meenemen of iets uitzoeken in de winkel.

Wanneer: Woensdag van 10.00 tot 15.30 uur.

Datum: 1 juni en 22 juni

Kosten: kleine tas € 75.00 / Grote tas € 85.00

              inclusief alle materialen excl. stof.

Lesgevende: Stien en WIlleke

Opgeven klik hier

little poppins bag.webp