Over ons

Hallo ,

Mijn naam is Willeke van der Wal , ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen en ben woonachtig in de prachtige Betuwe.

Al op jonge leeftijd hield ik mij bezig met handwerken, zoals borduren, haken en ik tekende ook graag. Toen de kinderen klein waren heb ik veel kleding voor ze gemaakt en in het drukke gezinsleven heb ik altijd tijd kunnen vinden voor mijn hobby's. Ik heb er in de loop der jaren heel wat voorbij zien komen zoals origami, fimo klei, kaarten maken, kaligraferen, mandala tekenen, seizoenspopjes maken etc.. 

Van 1996 tot 2006 heb ik een eigen Poppenatelier genaamd Merijntje gehad. Dit kleine atelier was in ons woonhuis gevestigd en werd in de loop van die 10 jaar uitgebreid met een kleine groothandel in zelfmaak pakketten.  Na 10 jaar hield ik dit voor gezien en ben gestopt met dit atelier.

Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en vriendin Stien hield zich op dat moment al enige tijd bezig met Quilten. 

Ik had haar werk nog niet gezien, uit bescherming voor mijzelf, ik vind al gauw een hobby zo leuk en wil er dan mee beginnen, maar vanwege het poppenatelier kon dit niet. Dus nu dit uit mijn leven was vroeg ik haar de quiltjes te laten zien die ze gemaakt had. En ja je raadt het vast al, ik was meteen verkocht. En al gauw was ik met lapjes in de weer die ik toendertijd kocht bij De Quilterij in Den Bosch, want daar kwam Stien ook regelmatig.

Na enkele maanden verscheen er op de website van de Quilterij een vacature voor hulp in de winkel. Meteen in de pen geklommen en ik had geluk ik mocht er komen werken. Ik heb er in totaal bijna zes jaar gewerkt tot de winkel wegens omstandigheden helaas haar deuren moest sluiten. 

Weer tijd voor een verandering, wat ga je nu doen  zonder dat baantje? Nou gewoon wat voor jezelf beginnen en dit keer zou de verdieping op onze schuur het domein worden. Na een hoop klus- en schilderwerk was de verdieping klaar om omgetoverd te worden tot een gezellig quilt walhalla.

In oktober 2012 heb ik de deur geopend en sindsdien is mijn leven gevuld met lapjes en quilten.

Tot op de dag van vandaag heb ik hier helemaal geen spijt van gehad, het is wel een druk bestaan maar ik ben bevoorrecht dat ik van mijn hobby en passie mijn werk heb kunnen maken.

© 2023 by Ground Floor. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Google+ Icon